6 gode råd til

Valg af elselskab

I Danmark kan du frit vælge den elleverandør, du ønsker. Det kan dog for mange være svært at vurdere, hvilken elleverandør du skal vælge, da det kan være uklart, hvem der tilbyder den bedste aftale for netop dig. 

Vi har samlet en række gode råd til dig, som ønsker at træffe det bedste valg af elselskab, men er i tvivl om, hvordan du finder frem til det.

Du kan frit vælge elselskab i Danmark

Hvilket elselskab skal jeg vælge?

De færreste forholder sig aktivt til deres strøm og hvem deres elleverandør er. Men ikke desto mindre kan dit valg af elselskab have stor indflydelse på din økonomi, og der kan være andre faktorer, som er vigtige for dig og dit valg. 

Hos Zapp Energy gør vi os umage, hvis du vælger os. Vi fokuserer på at levere gennemsigtighed, være pålidelige og nemme at kontakte, og så tilbyder vi selvfølgelig billig el til din husstand.

hvilket elselskab skal jeg vælge
Vælg billig el fra Zapp Energy 

6 gode råd, når du skal finde det bedste elselskab

Vi forstår godt, at det kan være udfordrende at få overblik over de mange elselskaber i Danmark. Når du søger efter det elselskab, som passer bedst til dig, bør du tage højde for følgende:

1. Undersøg dit årlige elforbrug

Størrelsen på dit elforbrug er afgørende for, hvilken slags elaftale der er bedst for dig, og hvilket elselskab der kan tilbyde dig den bedste aftale. Du kan fastslå dit årlige elforbrug ved at finde dine regninger for det seneste år og beregne dit kWh-forbrug.

2. Sammenlign elpriser og aftaler

Din elpris består af flere elementer, og den rå elpris, du betaler til elselskaberne, udgør kun en lille del af den samlede regning. Elselskaber kan kun differentiere sig på spottillæg og abonnement. Afgifter og transportomkostninger vil altid være ens, uanset hvilken eludbyder du vælger. 

Du kan hos mange strømselskaber både vælge mellem fast og variabel el. Typisk vil det være billigst at vælge en variabel aftale, hvor du afregnes på timebasis. Hvis du foretrækker en fast pris, hvor du kender omkostningerne pr. kwh for en periode ad gangen, kan det være værd at overveje en fast aftale, selvom det ikke nødvendigvis er det billigste på sigt.

3. Undersøg om der bliver tillagt gebyrer

Ud over spottillæg og abonnement skal du være opmærksom på, om der bliver tillagt ekstra gebyrer af dit elselskab. Det kan være gebyrer for månedlig betaling, grøn strøm eller lignende.

4. Tjek elselskabets vilkår og betingelser

Det er vigtigt at undersøge elleverandørens vilkår og betingelser, herunder bindingsperioder eller kortvarige introduktionspriser. 

Introduktionstilbud bruges ofte til at lokke kunder i butikken, hvor man efterfølgende – typisk efter en periode på 3 til 6 måneder – bliver flyttet over på et dyrere produkt.

Nogle strømudbydere kan finde på at opkræve et beløb for opsigelse af aftalen, mens andre opkræver et gebyr for bindingsbrud.

5. Tjek elselskabernes kundeservice og omdømme

Det er altid en god idé at overveje elselskabets kundeserviceniveau og tjekke dets online omdømme. Læs gerne anmeldelser af elleverandøren på Trustpilot for at få et indblik i, hvordan udbyderen håndterer problemer og bekymringer fra nuværende eller tidligere kunder.

6. Skift eludbyder

Når du har fundet det bedste energiselskab for dig og dine behov, er du klar til at skifte elselskab. Du kan nemt og hurtigt tilmelde dig online, og du behøver ikke gøre noget i forhold til din gamle udbyder. Du kan læse vores guide til, hvordan du skifter elselskab, her.

Det får du med os som elselskab

Hos Zapp Energy er vi klar over, at dine ønsker til en fremtidig strømudbyder kommer først. Prisen er en vigtig faktor for de fleste, men der er også andre ting, som vi synes, der er værd at lægge vægt på, når du vælger energiselskab. Hos Zapp Energy får du: Månedlig bagudbetalt el

Vi synes ikke, du skal betale aconto, derfor betaler du kun for den strøm, du har brugt, bagudrettet. 

Ingen binding

Vi tror på, at vi tilbyder en af markedets bedste elaftaler, og derfor har vi ikke behov for nogen bindingsperiode på vores produkt. 

Gennemskuelige regninger

Det skal være nemt at forstå sin elregning og hvad man betaler for.

Derfor vil du hos os også tydeligt se dine tillæg separat på elregningen.

Personlig og tilgængelig service

Vi er lette at komme i kontakt med, og du kan både ringe eller skrive til os. Vi besvarer din henvendelse på mail indenfor 24 timer.

Bestil el fra Zapp Energy
Vi har 5 ud af 5 stjerner

Certificeret af Strømligning

Vi er verificeret med 5 ud af 5 stjerner hos Strømligning. 

Strømligning er en uvildig instans, som løbende overvåger elmarkedet og laver sammenligning af elselskaber. Vores verificering betyder, at vi følger Strømlignings kodeks for god skik, overholder lovgivningen og deltager i uvarslede kontroller af regninger.

Du kan bruge certificeringen til at sikre dig, at dine regninger, priser og betingelser løbende bliver kontrolleret. Selvom vi er glade for at have opnået 5 stjerner, betragter vi det nærmere som en selvfølgelighed. Alligevel synes vi, det er rart for dig at vide, at det ikke bare er tomme ord, når vi siger, at vi er gennemsigtige, ordentlige og ikke mindst billige. Og det er vigtigt, når du skal finde ud af, hvilket elselskab er bedst at vælge. 

Betyder det noget, hvem dit elselskab er?

Der er stor forskel på elselskaberne i Danmark – både prismæssigt og med hensyn til den service og rådgivning, du kan forvente. Noget andet, som er blevet vigtigt for mange, er betalingsmåden – altså om du betaler månedligt eller kvartalsvis, og om det er med eller uden aconto.

Hos Zapp Energy tilbyder vi udelukkende månedlig betaling for den strøm, du har brugt. Det mener vi giver dig det bedste overblik over både dit forbrug og din økonomi.

Generelle spørgsmål og svar om elselskaber

Skal man selv opsige sin elaftale hos sin nuværende elleverandør?

Hvis du vil skifte elselskab, behøver du ikke foretage dig noget administrativt i forbindelse med skiftet. Når du tilmelder et nyt elselskab, vil de afmelde din gamle leverandør for dig, så der er ingen besvær forbundet med at vælge ny elleverandør. 

Hvilket elselskab har du?

Hvis du er i tvivl om, hvilket strømselskab du har, har vi skrevet en guide, som viser dig, hvordan du finder ud af det. Du kan læse mere her.

Kan man frit vælge elselskab?

Som elforbruger står det dig frit for at vælge, hvem du ønsker som elleverandør. Siden elmarkedet blev liberaliseret i 2023, har der nemlig været frit valg af elselskab. Du kan derimod ikke selv vælge dit netselskab, som ejer kablerne i jorden. 

Hvad er det bedste elselskab til elbilsejere?

Hos Zapp Energy betragter vi os selv som et rigtig godt bud på det perfekte elselskab for elbilsejere. Zapp Energy er nemlig skabt af elbilister, for elbilister. 

Vi har gjort det endnu nemmere for dig, der er berettiget til refusion. Derudover tilbyder vi også vores app, hvor du kan følge elpriserne i realtid, så du har de bedste forudsætninger for at lade, når det er billigst. Vi er dybt passionerede omkring strøm og ladeløsninger, og vi står altid klar til at hjælpe dig. Det er en stor fordel at have både ladestander og strøm fra den samme udbyder. 

Gennemskuelig fakturering
Få en gennemskuelig præsentation af dine regninger, herudover kan du nemt betale regninger med Mobilepay eller opsætte Betalingsservice direkte i appen.

Nem opsætning og integration
Opkoblingen til din hjemmemåler tager ganske få minutter. Herudover tilbyder vi integration med Monta og Solar Manager, så du kan se din ladestander eller solceller direkte i appen.

cross