Hvilket elselskab har jeg?

Hvem leverer egentlig din strøm? Hvis du ikke er klar over, hvilket elselskab du har, kan vi hjælpe dig her.

Du er måske ved at undersøge, om du kan få en billigere elaftale hos et nyt elselskab, eller om du skal opsige din elaftale i forbindelse med en flytning. Men så melder spørgsmålet sig: Hvem er min elleverandør egentlig?

Sådan tjekker du

Hvem din elleverandør er

Er du i tvivl om, hvilket elselskab du har, er der to måder, hvorpå du kan tjekke det. Du kan let finde dit nuværende elselskab ved enten at tjekke din seneste elregning eller ved at logge ind på Eloverblik.dk.

Tjek din elregning og find dit elselskab 

Ved at kigge på din seneste elregning, vil du tydeligt kunne se, hvilket elselskab du får strøm fra. Elselskabets navn og logo vil typisk fremgå øverst i højre eller venstre hjørne af regningen.

Afhængigt af, hvordan du har valgt at modtage din elregning, vil du kunne finde denne enten i e-Boks, din mailindbakke, via Betalingsservice, eller i MobilePay under faste betalinger.

Alternativt kan du tjekke din bankkonto for at se, hvor pengene bliver betalt til.

Log ind på Eloverblik.dk

Ved at logge ind på Eloverblik.dk med MitID, kan du se, hvem dit elselskab er, hvis det er dig, som har oprettet el-aftalen og som står på elregningen. 

Er det din samlever, som har oprettet aftalen med elleverandøren, vil det være vedkommende, som skal logge ind på Eloverblik. 

Er det dig, som har oprettet aftalen, vil du kunne se dit elselskab, så snart du logger ind.

hvor-faar-jeg-stroem-fra
hvilket-elselskab-har-jeg
Du har frihed til at vælge

Hvem der skal levere strøm

Der er forskellige aktører i elmarkedet, som alle bidrager til, at du har strøm i dine stikkontakter – nemlig Energinet, dit netselskab, og dit elselskab.

  • Energinet er en selvstændig offentlig virksomhed under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. Der er kun ét Energinet, og det er dem, der driver det overordnede elnet i Danmark. Under Energinet findes der flere forskellige netselskaber, som hver især er ansvarlige for forskellige netområder i Danmark. 
  • Det er netselskabet, der vedligeholder og drifter den del af elnettet, som ligger i deres område, og sikrer, at strømmen bliver transporteret fra producenten til dit hjem. Derfor vil du også opleve, at du med din adresse automatisk er tilknyttet et netområde og dermed et bestemt netselskab. Du kan finde ud af, hvem dit netselskab er her (internt link).
  • Hvem er mit elselskab, tænker du så? Dit elselskab er f.eks. ligesom os – Zapp Energy. Det er os, du køber strømmen af, og som du modtager din regning fra – også for dine udgifter til transport fra dit netselskab, Energinet osv.
Find dit netselskab her

Du kan skifte elselskab - og det er helt gratis 

Hvis du af den ene eller anden grund gerne vil skifte dit elselskab (intern link), så har du heldigvis haft frit valg til at vælge, hvem dit elselskab skal være siden 2003. Det er gratis at skifte energiselskab og koster dig ikke noget. Du skal dog være opmærksom på, om du er bundet af en bindingsperiode hos dit nuværende elselskab. 

Der kan være flere årsager til, at du ønsker at skifte elleverandør – måske vil du finde et billigere og ordentligt elselskab - og så er vi noget for dig.

Hos Zapp Energy gør vi op med det brogede elmarked og tilbyder dig en gennemsigtig, pålidelig og billig elaftale (intern link) til alle vores kunder. Og nå ja, så har vi selvfølgelig:

  • Ingen binding og gratis oprettelse.
  • Ingen aconto – bagudrettet betaling for forbrug.
  • Gennemskuelige elregninger – vi viser tydeligt tillæg separat.
  • En app, så du kan følge og optimere dit elforbrug og spare endnu flere penge.
  • En ideel alt-i-en løsning til elbilsejere – så det bliver endnu nemmere at være elbilsejer.
  • Altid personlig og lynhurtig service – både telefonisk og på mail.

 

Se vores elaftale her