Gå til viden

Elselskab med månedlig betaling

11. april 2024
6 minutters læsetid
elselskab med maanedlig betaling

I dag er der en voksende interesse for elselskaber med månedlig betaling – og det er der gode grunde til. Der er nemlig mange fordele ved at vælge et elselskab med månedlig afregning af el.

Ved månedsbetaling af el får du nemlig væsentligt lettere ved at gennemskue din elregning, da du modtager elregningen hver måned fremfor hvert kvartal. Det kan give mere plads i budgettet, da det er nemmere at forholde sig til de månedlige opkrævninger.

Kan man få månedsafregning på el?

Ja, det er muligt at få månedsafregning på el. Tidligere var det kun muligt at afregne kvartalsvis for strømmen, men i dag tilbyder mange elselskaber månedlig betaling på el.

Ved at vælge et elselskab med månedlig betaling får du en fleksibel afregningsmetode, hvor du afregner for strømmen hver måned. Her kan du desuden vælge, hvorvidt du foretrækker at afregne i form af bagudbetalt el eller månedlig aconto.

Skal du vælge bagudbetalt el eller månedlig aconto?

Hvis du vælger at afregne med bagudbetalt el, betyder det, at du udelukkende bliver opkrævet for den mængde af strøm, som du brugte i sidste måned. Her betaler du altså ikke aconto, og der vil derfor ikke være nogen årlige opgørelser, som afgør, hvorvidt du har betalt for meget eller for lidt i løbet af året.

Hvis du derimod vælger at afregne med månedlig aconto, betyder det, at du får en månedlig opkrævning, som fastsættes efter dit estimerede forbrug. Når året er omme, vil dit faktiske forbrug blive opgjort, hvorefter der afgøres, hvorvidt dine acontobetalinger stemmer overens med dit faktiske forbrug.

bagudbetalt el eller maanedlig aconto

Fordele ved at vælge et elselskab med månedlig betaling

Der er mange fordele ved at vælge et elselskab med månedlig betaling. Nedenfor har vi samlet nogle af de væsentligste fordele ved månedsafregning på el.

  • Ingen ekstra gebyrer hos Zapp Energy
    Hos Zapp Energy er det ganske gratis at få månedsafregning på el. Vi mener nemlig ikke, at frihed i budgettet bør koste ekstra.
  • Ingen store overraskelser
    Når du vælger et elselskab med månedlig betaling, modtager du en elregning hver måned – og dermed slipper du for store opkrævninger hvert kvartal, som er svære at gennemskue.
  • Lettere at forstå din elregning
    Det kan være svært at gennemskue elregningen, når man betaler aconto hvert kvartal. Med månedlig afregning af el bliver det lettere at gennemskue elregningen og bevare overblikket over strømforbruget.

Skift til Zapp Energy og få el uden aconto

Hos Zapp Energy ønsker vi at gøre det nemmere for dig at være elkunde – og derfor tilbyder vi udelukkende månedsafregning på el, når du er kunde hos os.

Vi er overbeviste om, at månedsafregning på strøm er vejen frem. I disse tider, hvor elpriserne pludselig kan svinge, er det en fordel med en fleksibel afregningsmetode, som giver mulighed for at tilpasse forbruget og hurtigt se effekten deraf.

Når du er kunde hos Zapp Energy betaler du derfor udelukkende for det forbrug, som du brugte i sidste måned. Her er der ingen overraskelse eller høje acontoforløb, som ofte ender med at overstige det reelle strømforbrug.

Hos Zapp Energy fakturerer vi altid bagudrettet for dit faktiske forbrug, så du kan få større fleksibilitet i både budgettet og hverdagen.

Det skal du være opmærksom på ved månedsbetaling af el

I dag er der mange elselskaber, som tilbyder månedsafregning af el. Hvis du ønsker at skifte til et elselskab med månedlig betaling, er der dog særligt én ting, som du bør være særligt opmærksom på.

Nogle elselskaber opkræver nemlig et månedligt gebyr for månedsbetaling af el. Hos Zapp Energy er det ganske gratis at afregne for strømmen hver måned, og vi tillægger derfor ingen meromkostninger oveni prisen.

det skal du vaere opmaerksom paa ved maanedsbetaling af el

Bagudbetalt el er en god motivation til at spare på strømmen

De svingende elpriser har gjort os mere bevidste om vores strømforbrug derhjemme, så vi kan spare på strømmen. Ved at vælge et elselskab uden aconto, kan du nemmere se effekten af din indsats, da du afregner hver måned på baggrund af dit faktiske forbrug.

Så snart du begynder at spare på strømmen derhjemme, vil du kunne se en effekt på din næste elregning, som er blevet lavere.

Har du brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål vedrørende elselskaber med månedlig betaling, så er du altid velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe dig på rette vej, så du kan finde den rette løsning for dig.


Ofte stillede spørgsmål

Hvor tit betaler man el?

Hvor ofte du betaler el afhænger af dit nuværende elselskab. Det er nemlig forskelligt, hvilke afregningsmetoder, elselskaberne tilbyder. Hos nogle elselskaber afregnes man typisk kvartalsvis, hvorimod man kan afregne månedligt hos andre elselskaber.

Kan man betale el hver måned hos Zapp Energy?

Ja, du kan få månedsafregning på el, når du er kunde hos Zapp Energy. Vi ønsker at gøre det nemmere at være elkunde, og derfor fakturerer vi udelukkende bagudrettet for den strøm, du brugte i sidste måned.

Relaterede artikler