Gå til viden

Skift elselskab til Zapp Energy

11. april 2024
9 minutters læsetid
skift elselskab

Vidste du, at det er den samme strøm, som kommer ud af stikkontakten, uanset hvilket elselskab du har? Dog kan der være stor forskel, når det drejer sig om elpriserne blandt elselskaberne – og i de fleste tilfælde, kan der faktisk være penge at spare ved at skifte elselskab.

Kan man skifte elselskab?

Ja, du kan sagtens skifte elselskab – og det er faktisk ganske simpelt.

Tidligere var det din bopæl, som afgjorde, hvilket elselskab du var tilknyttet, men det er ikke længere tilfældet. Siden 2003 har du nemlig frit kunne vælge, hvem der skal levere strøm hjem til dig, og du bestemmer derfor helt selv, hvem der skal være dit elselskab.

På trods af det frie elmarked er det kun hver ottende dansker, som aktivt har valgt at skifte elselskab. Men vidste du, at det faktisk er hurtigt og nemt at skifte elselskab? Og der kan ofte være penge at spare ved at skifte energiselskab. Det kan derfor være en god idé at undersøge dine muligheder, hvis du ønsker en lavere elregning.

Hvordan skifter man elselskab?

“Hvordan skifter jeg elselskab?”. Det er formentligt et spørgsmål, som mange af os har undret os over. Men vidste du, at det faktisk er både simpelt og gratis at skifte elselskab?

I dag kan du frit vælge mellem mange forskellige elselskaber, og det kan derfor hurtigt virke uoverskueligt at afgøre, hvilket elselskab, man skal skifte til. Du bør derfor gøre dig nogle nøje overvejelser om, hvad du er på udkig efter i et elselskab.

Når du har fundet det rette elselskab, skal du blot tilmelde dig som ny kunde, hvorefter det nye elselskab sørger for alt det praktiske.

hvordan skifter man elselskab

Derfor skal du skifte til Zapp Energy

At vælge det helt rigtige elselskab kan være noget af en udfordring, og der er mange overvejelser, som skal tages stilling til. Hvis du leder efter et pålideligt og gennemsigtigt elselskab med kunderne som førsteprioritet, så kan Zapp Energy være det helt rette elselskab for dig.

Hos Zapp Energy er det altid dig, der kommer i forreste række. Vi tror på, at gode kunderelationer er vejen frem, og derfor yder vi altid en ekstra indsats for vores kunder. Det er nemlig vigtigt for os, at vores kunder føler sig trygge, og er bevidste om, at det altid er dem, der kommer i forreste række hos os.

Derudover ønsker vi at skabe mere gennemsigtighed på el-markedet. Vi forstår nemlig godt, at det kan virke overvældende at tage stilling til de mange forskellige strømprodukter, der findes på markedet – og derfor har vi valgt udelukkende at tilbyde ét strømprodukt i form en af variabel elaftale. Det sikrer, at du altid har mulighed for at udnytte strømmen, når den er billig, så du kan få en lavere elregning hver måned.

Sådan skifter du hurtigt og nemt elselskab til Zapp Energy

Vi har gjort det nemt for dig at skifte til Zapp Energy. Hos os skal du nemlig ikke tage stilling til, hvilket strømprodukt, der mon er det bedste valg for dig. Vi tilbyder som sagt kun ét variabelt strømprodukt med månedlig afregning, som giver dig de bedste vilkår for en lavere elregning.

Når du skal skifte elselskab til Zapp Energy skal du blot udfylde vores bestillingsformular, hvorefter vi sørger for at ordne alt det praktiske i forbindelse med overflytningen. Når du har udfyldt bestillingsformularen, sørger vi for at opsige din aftale hos dit gamle elselskab, hvorefter du automatisk bliver kunde hos os – og du skal derfor ikke foretage dig mere.

Koster det noget at skifte elleverandør?

Nej, det koster ikke noget at skifte elleverandør – det er nemlig ganske gratis.

Hvis du ønsker at skifte elselskab, bør du dog være opmærksom på, hvorvidt du er bundet af en bindingsperiode hos dit nuværende elselskab. Hvis det er tilfældet, har du nemlig som udgangspunkt ikke mulighed for at skifte elleverandør, før bindingsperioden er udløbet.

I så fald du bryder din bindingsperiode, kan du risikere, at dit elselskab opkræver et gebyr for dette brud.

koster det noget at skifte elleverandoer

Kan man spare penge ved at skifte elselskab?

Kan det betale sig at skifte elselskab? I langt de fleste tilfælde kan der faktisk være penge at spare ved at skifte elselskab. Hvor stor den potentielle besparelse kan lyde på, afhænger i høj grad af din nuværende elaftale og dit strømforbrug. Som udgangspunkt kan man sige, at jo større dit strømforbrug er, desto mere kan du spare ved at skifte elselskab.

Hvis du gerne vil have en lavere elregning, kan det derfor være en god idé at undersøge dine muligheder nøje, før du skifter elselskab.

Så meget kan en potentiel besparelse lyde på ved skift af elselskab

Der kan være stor forskel på, hvad en potentiel besparelse kan lyde på. Nedenfor har vi beregnet en potentiel årlig besparelse. Beregningerne tager udgangspunkt i, at du sparer 13 øre pr. kWh ved at skifte elselskab.

 • Du kan spare ca. 208 kr. ved et årligt forbrug på 1.600 kWh
 • Du kan spare ca. 579 kr. ved et årligt forbrug på 4.450 kWh
 • Du kan spare ca. 1.300 kr. ved et årligt forbrug på 10.000 kWh

Kan man skifte elselskab i lejebolig?

Kan man skifte elselskab når man bor til leje? Ja, du kan sagtens skifte strømleverandør, når du bor i en lejebolig. I Danmark har du nemlig ret til selv at bestemme, hvem der skal være dit elselskab – også selvom du bor til leje.

3 gode råd før du skifter elselskab

I dag kan du som sagt frit vælge mellem en lang række elselskaber, som alle tilbyder flere forskellige strømprodukter. Det store udvalg kan hurtigt gøre det svært at afgøre, hvilken strømleverandør, man bør skifte til.

For at gøre det nemmere for dig at navigere rundt i de mange elselskaber, har vi nedenfor samlet 3 gode råd, som kan hjælpe dig med at finde det rette elselskab for dig

 • Undersøg din nuværende elaftale
  Start med at danne dig et overblik over din nuværende elaftale. Hvad betaler du pr. kWh og hvad ligger dit årlige strømforbrug på? Ved at være opmærksom på dette, får du væsentligt nemmere ved at finde frem til de bedste muligheder for dig.
 • Sammenlign dine muligheder
  Det er altid en god idé at sammenligne dine muligheder, så du sikrer, at du får den bedste strømaftale. Priserne blandt de mange elselskaber varierer nemlig en del, og det kan derfor godt betale sig at være særligt opmærksom på dette.
 • Vær opmærksom på introtilbud
  Mange elselskaber tilbyder såkaldte “introtilbud”, hvor du kan få en lav kWh-pris i en begrænset periode. Hvis du vælger at skifte til et introtilbud, skal du dog være opmærksom på, at din kWh-pris vil stige, når tilbuddet ikke længere er gældende.

Hvor hurtigt kan man skifte elselskab?

Hvor lang tid tager det at skifte elselskab? I princippet tager det ikke mere end et par minutter at skifte elselskab, og du kan derfor skifte elselskab fra dag til dag. Du skal nemlig bare udfylde bestillingsformularen, hvorefter processen med skift af elleverandør begynder.

Det er dog forskelligt, hvor hurtigt du kan få leveret strøm af dit nye elselskab. Det afhænger nemlig både af, hvorvidt du er bundet af en bindingsperiode hos dit nuværende elselskab, og hvor hurtigt det nye elselskab kan levere strøm på din adresse.

Hos Zapp Energy kan du skifte elselskab hurtigt, da vi kan levere strøm på din adresse allerede efter 4 hverdage.

Kan jeg fortryde mit seneste skift af elselskab?

Vi håber naturligvis ikke, at du kommer til at fortryde, at du har skiftet elselskab til Zapp Energy. Hvis det skulle være tilfældet, skal du blot kontakte dit tidligere elselskab, og informere dem om din fortrydelse.

I så fald vi har leveret strøm til din adresse, vil du dog blive opkrævet for den periode, vi har leveret strøm til dig.

kan jeg fortryde mit seneste skift af elselskab

Har du brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål vedrørende skift af elselskab, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi sidder altid klar til at hjælpe dig på rette vej, så du kan begynde at spare penge på elregningen.


Ofte stillede spørgsmål

Er det svært at skifte elselskab?

Nej, det er ganske simpelt at skifte elselskab. Når du har fundet den rette elaftale for dig, skal du blot udfylde en bestillingsformular, hvorefter det nye elselskab sørger for at ordne alt det praktiske.

Kan jeg skifte elselskab?

Kan man selv vælge elselskab? Ja, du kan sagtens skifte elselskab, og det er helt op til dig at afgøre, hvilket elselskab du ønsker at være kunde hos. Vi anbefaler, at du sammenligner dine muligheder, så du finder det rette elselskab.

Skal man opsige el, når man flytter?

Hvis du skifter adresse, skal du huske at melde om flytning til dit elselskab. På trods af, at dit adresseskift bliver registreret på Borger.dk, får dit elselskab nemlig ikke automatisk besked om din flytning.

Relaterede artikler