Følg dagens priser på strøm

Elpriser time for time


Følg elpriserne time for time, og se hvad strømmen koster lige nu. På den måde kan du få et overblik over, hvornår strømmen er billigst at bruge, og dermed spare penge. 

Se vores aktuelle strømpriser

Prisen lige nu
1,92 kr.
Gennemsnit i dag
1,72 kr.
Laveste pris i dag
1,52 kr.
Højeste pris i dag
2,52 kr.
Prisen lige nu
1,94 kr.
Gennemsnit i dag
1,74 kr.
Laveste pris i dag
1,61 kr.
Højeste pris i dag
2,58 kr.
Vest for storebæltØst for storebælt
Inkl. alle tillæg og handelsomkostninger

Følg elprisen live

I grafen kan du se, hvad strømmen koster lige nu, så du kan bruge strømmen, når den er billig. Husk, at hvis du vil udnytte de svingende timepriser på el, kræver det en variabel elaftale, hvor prisen skifter time for time. Du kan læse mere om forskellen på faste og variable elpriser her.

Har du derimod en fastprisaftale, vil prisen på én kWh være den samme hele døgnet rundt, uanset tidspunktet. Det eneste som stadig vil variere over døgnet og året, er din transportpris på strøm. Hvis du endnu ikke har en variabel elaftale, kan du hurtigt skifte elselskab, til en attraktiv aftale hos os, som tillader dig at udnytte svingningerne i elprisen i løbet af døgnet.

 

Bestil el her

Se timepriser på el i vores app

Med Zapp Energy-appen kan du nemt følge strømpriserne time for time lige ved hånden. Vi giver dig et overskueligt overblik over timepriserne på el, så du hurtigt kan se, om strømmen er billig i dag.

Udover et nemt overblik over aktuelle elpriser og prisudviklingen bagudrettet, får du også adgang til priserne for næste dag og vores fremtidige prognoser for timepriserne på el.

Som kunde hos os, kan du løbende følge dit personlige elforbrug og dine omkostninger til el. Du får blandt andet en gennemskuelig præsentation af dine regninger, som nemt kan betales med MobilePay eller opsættes til betalingsservice direkte i vores app.

Læs mere om vores app her

Hvorfor svinger elpriserne fra time til time?

Der er flere årsager til, at elpriserne ændrer sig på timebasis. Disse årsager er primært relateret til udbud og efterspørgsel samt andre faktorer, som vi vil komme lidt nærmere herunder. 

Udbud og efterspørgsel:

Elprisernes variationer på timebasis kan primært tilskrives udbud og efterspørgsel, sammen med andre faktorer, der påvirker forbrugernes adfærd og produktionen af strøm. Efterspørgslen efter strøm ændrer sig gennem dagen og året, påvirkes af faktorer som vejret, tidspunktet på dagen og sæsonen. Ligeledes kan udbuddet af strøm fra forskellige energikilder, herunder vedvarende energi og fossile brændstoffer, variere betydeligt. Elpriserne justeres i takt med disse skift i udbud og efterspørgsel.

Vejrforhold:

Elproduktionen og -forbruget påvirkes derfor også af vejret. Solrige og blæsende dage resulterer typisk i øget produktion fra sol- og vindkraft, hvilket kan medføre lavere elpriser. Omvendt kan rolige og overskyede dage føre til mindre vedvarende energi og dermed højere elpriser, da der er mindre tilgængelig kapacitet fra disse kilder. 

Strøm fra vedvarende energikilder:

Produktionen fra vedvarende energikilder som sol- og vindkraft varierer i takt med naturlige forhold og kan ændre sig fra time til time. Når der er en overflod af vedvarende energi til rådighed, kan det bidrage til at dæmpe elpriserne.

Kapaciteten i elnettet samt priserne i nabolandene:

Overførselskapaciteten i elnettet spiller også en væsentlig rolle for elpriserne. Hvis nettet er belastet eller kapaciteten er begrænset, kan dette føre til stigninger i elpriserne. Ligeledes kan priserne i nabolandene påvirke de indenlandske elpriser gennem handel og import/export af elektricitet.

elpriser-time-for-time

Mere om strømpriser time for time

Hvad er flexafregning på el?

Flexafregning betyder, at dit elforbrug afregnes på timebasis - altså at du afregnes efter elprisen time for time. Flexafregning blev indført for alle private elkunder i 2021. Med flexafregning får alle kunder fjernaflæst deres elforbrug time for time af deres netselskab.

Hvornår er elprisen dyrest?

Strømpriserne er typisk dyrere i perioder hvor der er høj efterspørgsel - dette er eksempelvis om morgenen og i aftentimerne, hvor de fleste er hjemme fra arbejde. Derimod er strømmen oftest billig om natten, når efterspørgslen er lav.

Hvilke elselskaber tilbyder timeafregnet strøm?

Hos os - Zapp Energy, tilbyder vi en variabel og timeafregnet elpris. Det betyder, at du betaler for strømmen til den pris, den koster i den specifikke time, hvor du forbruger strømmen. Aftalen giver større kontrol over jeres strømomkostninger, og skal fremme brugen af strømmen i de billigste timer. 

Gennemskuelig fakturering
Få en gennemskuelig præsentation af dine regninger, herudover kan du nemt betale regninger med Mobilepay eller opsætte Betalingsservice direkte i appen.

Nem opsætning og integration
Opkoblingen til din hjemmemåler tager ganske få minutter. Herudover tilbyder vi integration med Monta og Solar Manager, så du kan se din ladestander eller solceller direkte i appen.

Gennemskuelig fakturering
Få en gennemskuelig præsentation af dine regninger, herudover kan du nemt betale regninger med Mobilepay eller opsætte Betalingsservice direkte i appen.

Nem opsætning og integration
Opkoblingen til din hjemmemåler tager ganske få minutter. Herudover tilbyder vi integration med Monta og Solar Manager, så du kan se din ladestander eller solceller direkte i appen.